Ny bil eller reservedele

Ny bil eller reservedele?

Når ens gode, gamle bil når en vis alder, kommer der et tidspunkt, hvor man bliver mødt med problemstillingen: Skal man sende bilen til en dyr reparation, eller skal man faktisk til at ud og kigge på nye biler? Det er nok ikke noget, der kommer meget bag på én, for oftest kan man jo se tiden nærme sig på lang afstand, og ofte har man måske besluttet, at bilen kun får lov at blive, så længe den går i gennem syn uden væsentlige bemærkninger. Men når det kommer til stykket, skal man vælge mellem, om man skal have sin bil repareret, eller om den selv skal blive til reservedele til biler. Det kan være et hårdt valgt at tage, for selvom det ”bare” er en bil, kan man godt komme til at føle sig knyttet til sin trofaste ven gennem årene.

Om bilen skal udskiftes med en ny (ikke nødvendigvis helt ny, den kan man jo godt købe brugt også), er det som regel et spørgsmål om økonomi. Er den gamle bil blevet så dyr i reparationer, at det egentlig overstiger dens egen værdi? Det kan være svært at regne ud, hvornår man skal sige fra, når man overvejer det på forhånd – men nogle gange, når man står overfor spørgsmålet, ved man godt, at nu er det blevet for dyrt. Når den skal have skiftet bremserne eller noget andet, der er meget dyrt at få repareret, kan man tit mærke på sig selv, at man nu ikke vil være med til at betale længere – uanset, hvor billige brugte reservedele til biler er, så handler det jo også om mekanikerens løn og startgebyrer.

Hvis man i forvejen har gjort meget ud af at være miljøbevidst omkring sin bil og altid sørget for at få den repareret med brugte reservedele, kan man fortsætte den gode tanke med den nye bil. Nye biler kan jo også købes brugte og have rigtig mange gode år i sig og ikke nødvendigvis være dyre i syn og reparationer. Og så kan man sørge for at ens gamle, udtjente bil bliver sendt til en god autoophugger, der sørger for at få det bedste ud af den, så den også bidrager til miljøvenligheden omkring brugte reservedele til biler. Så selvom det er trist, er du på den måde med til fortsat at gøre noget godt – og det skal også være rimeligt, så man kan ikke blive ved med at holde live i en gammel, trofast bil.
Ressource: http://www.nap.dk/reservedele-til-biler